KCAPArchitects&Planners
Twitter Facebook LinkedIn Weibo YouTube

Koekoekspreeuw

Koekoekspreeuw Amersfoort [NL]

Woongebouw as onderdeel van de revitalisering van een naoorlogse wijk

De Koekoekspreeuw in Amersfoort is onderdeel van de revitalisering van een naoorlogse wijk. Door het lage budget, de wens van een gelijkvloerse ontsluiting en de kritiek op bestaande galerijoplossingen is gekozen voor een nieuw type galerij flat.
In het ontwerp is de galerij losgemaakt en verbreed tot een woonstraat die op drie meter buiten het gebouw ligt. De buitenterrassen van de woningen liggen als bruggen tussen de woonstraat en het gebouw. Hierdoor is een gedifferentieerde, collectieve ruimte ontstaan die het contact tussen de bewoners stimuleert.

Opdrachtgever
Latei, centrum voor bouwen en wonen, Amersfoort
Woningcorporatie S.C.W, Amersfoort

Programma
Woningen, sociale woningbouw

Tijd
1994 - 1998

Rol
Architect